NL: Zoniënmars, Zoniënklanken, in het Zoniënwoud (aussi en FR).

What for zou Nederlandstaligen verwelkomen zodat ze in hun eigen taal kunnen schrijven over wat er gebeurd in Watermaal-Bosvoorde. We hebben de de steun van de Wabo (het Nederledandstalig gemeenschapscentrum van W-B), dat ons informatie heeft gegeven. Als u uw Nederlands wilt beoefenen, in onze geliefde Zoniënwoud lopen of naar muziek beluisteren, is Zoniënmars – Zoniënklanken voor u! 

Hier zijn de info: 

Brussel, geen natuur? Het Zoniënwoud is met zijn vierduizend hectare bos een ware schatkamer aan fauna en flora, pal in het centrum van het land. Je vindt er vijf natuurreservaten, zeldzame biotopen, statige bomenrijen, merkwaardige dieren en historische monumenten. 

Wandelroutes

De Zoniënmars speelt deze troef ten volle uit en wil met vier goed gekozen wandelroutes alle Brusselaars en natuurliefhebbers het uitgestrekte bosgebied laten ontdekken. De Zoniënmars is dit jaar al aan zijn 36ste editie toe. Op initiatief van het Ministerie van Nationale Opvoeding en de Sociaal-Culturele Raad van Watermaal-Bosvoorde ontstond in 1978 de Mars der Ministeries. Deze mars is ondertussen uitgegroeid tot een groots opgezet wandelevenement dat elk jaar meer dan duizend wandelaars naar de groene long van Brussel lokt.

Muzikale wereldreis

Sinds 2013 kent de Zoniënmars met Zoniënklanken ook een muzikaal luik waarbij wandelaars in het bos worden getrakteerd op muzikale intermezzo’s.  Vorig jaar trok Zoniënklanken op reis met muziek van over heel de wereld. Dit concept bleek een schot in de roos te zijn. De reis wordt dit jaar voortgezet met Belgische topmuzikanten, Baltische klanken, Afrikaanse ritmes en melodieën uit het Midden-Oosten.

Na afloop kan je terecht in de tuin van WaBo voor een hapje en drankje.

Praktische info hierBedankt aan de Wabo voor de informatie, en de evenement !

Wabo, Watermaal-Bosvoorde, Zonienwoud, what for


Version Française: 

What for serait heureux d’accueillir des personnes néerlandophones dans l’équipe de rédaction pour qu’elles puissent écrire, dans leur langue, sur ce qui se passe dans la commune. D’ici là, nous avons reçu l’aide du Wabo (le centre socio-culturel néerlandophone de la commune) qui nous donne des informations. Si tu veux entrainer ton néerlandais, te balader dans notre chère forêt de Soignes et écouter de la musique, le Zoniënmars – Zoniënklanken est fait pour toi!

Voici les informations:

 

Sentiers de promenade

La Zoniënmars met tous ces atouts en valeur afin de faire découvrir à tous les Bruxellois et amoureux de la nature cette vaste étendue boisée. À travers quatre sentiers de promenade choisis avec soin, la Zoniënmars attire chaque année plus d’un millier de promeneurs.

Tour du monde musical

Zoniënklanken propose aux promeneurs quatre intermezzos musicaux en pleine forêt. Cette année, Zoniënklanken vous emmène pour un tour du monde musical au gré mélodies orientaux et de rythmes latino-américains.


Les infos pratiques sont disponibles (en français) ici. Merci au Wabo pour ces informations et pour l’événement ! 

Wabo, Watermaal-Bosvoorde, Zonienwoud, what for

Print Friendly, PDF & Email
Pour partager cet article:
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print