What for, informatie van en over Watermaal-Bosvoorde

In deze tijd waarin het zo gemakkelijk en snel is iets uit te brengen, bestaan er twee categorieën van informatie: zij die veel lawaai maken en zij die kennis willen samenbrengen. What for gaat voor dit laatste.

Welkom, Bienvenue, Welcome op What for, het lokaal informatieplatform over Watermaal-Bosvoorde. What for, dat is in de eerste plaats een nieuwe website met informatie en nieuwigheden over, voor en door inwoners van de gemeente en daarrond! Wil je meewerken? Het is gemakkelijk en kost niets en het kan hier!


What for, wat is dat precies?

What for is een lokaal, participatief en alternatief informatiekanaal. Het bestaat op dit moment uit de site met lokale informatie over de gemeente Watermaal-Bosvoorde en de activiteiten die er plaatsvinden.

De gemeente is klein, als men het vergelijkt met andere gemeenten uit Brussel en België (een beetje meer dan 24.000 inwoners voor de nieuwkomers), maar beschikt desalniettemin over een hecht netwerk van verenigingen, die niet zo bekend zijn. Daarenboven zijn er veel sportieve, culturele of sociale activiteiten waarvan het institutionele niveau erg verschillend zijn. Watermaal-Bosvoorde had desondanks geen eigen lokale en alternatieve informatiekanaal … tot het begin van deze krant.

What for, lid van Dewey:

De krant is ontwikkeld in samenwerking met de VZW Dewey (http://dewey.be). De basisprincipes zijn eenvoudig: Dewey wil in Brussel een zo pluriform mogelijke, praktische en op mensenmaat gemaakte informatie (zie kader hieronder). Naast deze drie basisprincipes vraagt het netwerk aan de verantwoordelijke van elke afdeling om (1) de auteursrechten en licenties te respecteren (waar mogelijk gebruik te maken van Creative Commons), (2) om publiciteit of ‘politiek om de politiek’ te weren en ook om (3) oordelen ad hominem of aanvallen tegen iemand te vermijden.

what for nl


Inwoners van de gemeente, van daarrond of van elders,
Geïnteresseerden of gepassioneerden,
Bosvoordenaars van geboorte of via adoptie,
Simpele bezoeker,
Welkom!

Zin om mee te werken aan dit project? Aarzel niet, iedereen kan regelmatige, occasionele of eenmalige medewerker of informant worden. Aarzel niet langer, contacteer ons!


Behalve anders vermeld is de inhoud van deze site onder de licentie van Creative Commons.

creative_commons_noncom_share_alike1

Print Friendly, PDF & Email